Finansiärer

Vi som hjälper genom AforA

Tiina Kantola från Soroptimisterna träffade ”sin” student Aminata Ceesay  i Gambia mars 2018.

Hälften av våra ca 30 studenter har fått hjälp av privatpersoner – ibland flera som hjälps åt att finansiera en student – och de övriga  från företag, organisationer och stiftelser.

AforA vill tacka alla för de bidrag ni ger!

Här är några av våra finansiärer och deras tankar om varför de har engagerat sig i AforA

Privatpersoner:

 • Hanna & Henrik Dahlstrand:
  ”Vi uppskattar formatet på AforA där hela organisationen jobbar ideellt så varje krona vi ger verkligen hamnar i Gambia och gör nytta. Att bidra till att lyfta ett land genom att öka antalet högutbildade tror vi är en framgångsrik metod på lång sikt.”
 • Jan Broberg och Mats Dahl:
  ”Orsaken till att vi är med är att då vi lever under andra betingelser o med större möjlighet till egen utbildning känns det mkt angeläget att få vara med o bidra till att en annan person kan förverkliga sin vilja att utbilda sig o därmed få ett bättre liv samt möjlighet att göra skillnad både för sin familj o samhället.
  Dessutom känns det extra angeläget att stödja kvinnor som oftast har lite svårare till självförverkligande i många länder.”
 • Christer Lindberg:
  ”Bra sätt att ge bistånd”
 • David Östby ””Efter att ha varit bidragsgivare i AforA i ett drygt halvår följde jag med på en resa till Gambia där jag fick träffa studenterna. Det är en trygghet att med egna ögon se att pengarna når fram och gör nytta. Efter resan valde jag att utöver bidraget även engagera mig i Aforas styrelse
 • Anna och Magnus Josse Eklund ”Vi stödjer för att det är självklart att hjälpa med det man kan och för att vi tror att utbildning och bildning är den enda vägen till ett demokratiskt och humant samhälle . ”
 • Thomas G Larsson ”Jag bidrar med glädje till AforA’s arbete att finansiera utbildning för ungdomar i Gambia. Det ger mig en möjlighet att kanalisera min önskan att bidra till utbildningen i ett samhälle där långt ifrån alla får den möjligheten. Hens utbildning kommer i sin tur bidra till sitt samhälles utveckling. Kunskap ger möjligheter!!”

Företag/föreningar:

 

”Indextra är ett medicinskt bibliotek med över 800 böcker – i en och samma enkel app. Vi jobbar med de bästa förläggarna i världen att samla det viktigaste inom medicinsk litteratur på ett och samma ställe.  Tjänsten är tillgänglig på både iPhone och Android och kan även användas via hemsidan på Mac och PC. 

Vi på Indextra tror starkt på att alla läkare – nuvarande och blivande – ska ha tillgång till de bästa resurserna som finns. Det gäller förstås även läkarstudenter i utvecklingsländer. Alla förtjänar en högkvalitets akademisk utbildning – därför har vi valt att bistå Academy for Academics studenter med böcker.  För en bättre värld. ”

Mikael Lindström, Indextra

”Att stödja en ambitiös student som inte själv har möjlighet att finansiera sin vidareutbildning känns angeläget. Att vår student är en kvinna som vill bli revisor känns bra. Jag är övertygad om att utbildning är en säker väg till att stärka kvinnors position. Och framtiden finns alltid där utbildning och jämlikhet uppmuntras”

Oscar Hedin, Film and Tell


”Jag tycker att det känns fantastiskt att få vara med och stötta studenter som har livet framför sig och som kan bidra till en bättre framtid för hela landet!”

Helena Conning, Care of Conning

Stockholm City Soroptimistklubb

Ersta diakoni