Fortbildning i akutmedicin

”Våra” läkare och sjuksköterskor som nu arbetar på Edward Frances Teaching Hospital i Banjul har bjudits in att delta i ett fortbildningsprojekt i akut omhändertagande av patienter med neurologiska sjukdomar och skador. SANC =Swedish African Neurosurgery Collaboration, står bakom arrangemanget. och är på plats med ett team av läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut och medicinska tekniker från olika länder. Charlotte Förars, sjuksköterska och utbildningsledare på Karolinska Institutet, är en av dem. Föreläsningar varvas med praktisk träning. På bilderna ses hon tillsammans med läkare Jainaba Jagne och sjuksköterska Alimu Jallow, båda för detta AforA studenter. Teaching and discussine with our Gambian colleagues bed side is an wonderful experience. We are overwhelmed over the warm welcome from our Gambian friends, säger Charlotte.