Covidhantering i Gambia

är vardagen för Bakary Jawara, som gick ut läkarlinjen sommaren 2018 med stöd från AforA . Han hann precis göra färdigt sin AT-tjänst innan pandemin började och han kallades in till pandemibekämpningen. Så här skriver han: I just finished my housemanship last January. We applied for our permanent license to be processed. For the meantime I am deployed at the covid-19 case management team. Aside from that I have just started a postgraduate diploma with the University of South Wales online, pastime program. The postgraduate diploma is in Diabetic and Endocrinology and sponsored by Merck foundation. I am looking for ways to go do my specialization sooner. I Gambia pågår en andra våg av pandemin som hittills har betydligt mindre omfattande än den första men de ekonomiska och sociala konsekvenserna är enorma för landet, som är beroende av turism och handel.