En välutbildad ekonom på immigrationsdepartementet

Det är Ramatoullie Bah, som med hjälp av generösa bidrag från svenska Film and Tell tagit sin kandidatexamen. Hon skrev sina sluttentamina i februari och i maj kom beskedet att både examen och genomgångna kurser var godkända för en kandidatexamen. Hon fick snabbt en fast anställning på immigrationdepartementet och kan därmed försörja både sig själv och sin familj samtidigt som hon bidrar till landets utveckling.  Without this scholarship package, i would have been somewhere at home all day doing nothing, skriver Ramatoullie och Oscar Hedin på Film and Tell kommenterar: ”Att stödja en ambitiös student som inte själv har möjlighet att finansiera sin vidareutbildning känns angeläget. Att vår student är en kvinna som vill bli revisor känns bra. Jag är övertygad om att utbildning är en säker väg till att stärka kvinnors position. Och framtiden finns alltid där utbildning och jämlikhet uppmuntras” . Läs mer om Ramatoullie och de övriga studenterna som tagit sin examen med hjälp av AforA och generösa bidragsgivare här.