Gambia och coronapandemin

Det första fallet av Covid-19 i Gambia rapporterades tisdagen 17 mars . Gambias regering har infört resestriktioner  förbud mot stora sammankomster och stängt skolor och universitet. Konsekvenserna av en smittspridning i Gambia kan bli katastrofala. Vid sidan om oron för nära och kära och för landet som helhet oroar sig våra studenter förstås för sina studier. Medicine studerande Peace Nmorsi skriver:

I am affected because of this shut down due to the pandemic. I was supposed to write my third professional exams from 30th -8th of April but since UTG has closed its has to be rescheduled. Secondly,I was supposed to go for my US visa interview but they have postponed it till further notice. Thirdly,I was supposed to go immediately after my professional exams for electives and now due to this they postponed it. It’s devastating but God will continue to help us so this virus will go.